Медикаментозна терапія лікування трофічної виразки складається з декількох етапів, що визначається стадією протікання захворювання.

На стадії мокнучі виразки (перший етап) курс лікарської терапії включає такі препарати:
• Антибіотики широкого спектра використання;
• Реопоглюкин, пентоксифілін, які є антиагрегантами для внутрішніх ін'єкцій;
• Диклофенак, кетопрофен та подібні нестероїдні протизапальні засоби;
• Супрастин, тавегіл або інші протиалергічні препарати.

У місцевому лікуванні на даному етапі основний упор робиться на видалення з виразки відмерлого епітелію і очищення від хвороботворних мікроорганізмів. У нього входить:
• Промивання рани відварами череди, чистотілу, ромашки, розчинами хлоргексидину, марганцівки, фурациліну або інших антисептиків;
• Накладення спеціальної пов'язки, що забезпечує сорбцію (карбонета), компресів з левоміколь, діоксіколь, стрептолавеном або іншими лікувальними мазями. 
Додатково (по ситуації) проводять гемосорбцію – очищення крові. 

Другий етап являє собою початкову фазу загоєння і утворення рубців. В цей період в терапії застосовують эбермин, солкосерил, актевигин та інші регенеруючі мазі при трофічної виразки. Крім того, використовують препарати, антиоксиданти типу токоферолу. Характер місцевого лікування також змінюється. На зазначеному етапі затребувані альгипор, аллевин, гешиспон, свидерм, альгимаф і подібні спеціальні ранові покриття. Изъязвленную поверхню обробляють куриозином. Лікування медикаментами на наступних етапах націлене на усунення основної хвороби, яка і призвела до виникнення трофічної виразки. 

Компресійні пов'язки для лікування трофічної виразки

На всіх етапах боротьби із захворюванням потрібно виконувати еластичну компресію. У більшості випадків застосовують бандаж, зроблений з еластичного бинта з обмеженою розтяжністю (в кілька шарів). Його потрібно міняти щодня. Даний тип компресії підходить для відкритих виразок венозного походження. Завдяки компресії вдається значно зменшити діаметр вен і набряки, поліпшити роботу лімфодренажної системи і кровообіг нижніх кінцівок. Saphena Med UCV – одна з сучасних компресійних систем, застосовується в лікуванні венозних виразок трофічного типу. Тут використовуються еластичні панчохи, а не бинти. При боротьбі з виразками при варикозі рекомендована перманентна еластична компресія – застосовується медичний трикотаж «Міді» або «Сигварис» з класами компресії 2 або 3. Під час лікування застійних, пиогенных виразок, а також інших видів, при яких потрібно переривчаста компресія, можна застосовувати спеціальні пов'язки «чобіток Air Cast» або «Чобіток Унна» з цинк-желатинової основою.