13 березня 2014 року у місті Івано-Франківськ згідно з наказом Міністерства освіти і науки України №1281 від 09.09.2013 року «Про проведення Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з природних, технічних та гуманітарних наук у 2013-2014 навчальному року» був проведений ІІ тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт у галузі «Теоретична медицина» (нормальна анатомія, патологічна анатомія, нормальна фізіологія, патологічна фізіологія, гістологія, цитологія, ембріологія, фізіологічно активні сполуки, імунологія та алергологія, медична та біологічна інформатика і кібернетика, біомеханіка) для студентів вищих навчальних закладів.
         До конкурсу було надано близько 68 студентських наукових робіт, але у II турі приймали участь тільки 16. Ці роботи були відібрані, як найкращі доповіді й нагороджувалися І-ІІІ ступенями відзнаки. Представлені доклади були з різних медичних закладів України таких, як Львівський національний медичний університет ім.Данила Галицького, Запорізький державний медичний університет, Донецький національний медичний університет ім. Максима Горького, ДВНЗ «Івано-Франківський національний медичний університет», ДВЗН «Ужгородський національний університет» та інщі.
         На початку із привітними словами до учасників конкурсу звернувся ректор ДВЗН «Івано-Франківського національного медичного університету» доктор медичних наук, професор, Заслужений діяч науки і техніки України М.М.Рожко. Потім, заступник голови оргкомітету доктор медичних наук, професор Н.М.Воронич-Семченко розповіла про правила та вимоги щодо проведення Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт у галузі «Теоретична медицина». Після цього почалось секційне засідання у вигляді доповідей та їх обговорення. Наприкінці відбулось підведення підсумків та нагородження переможців.
Враховуючи, що усі доклади буди різноманітними, вони буди поділені на дві секції. Секція І «Теоретичні науки: нормальна анатомія, патологічна анатомія, гістологія, цитологія, ембріологія» у якій було представлено 7 робіт та секція ІІ «Теоретичні науки: нормальна фізіологія, патологічна фізіологія, фізіологічно активні сполуки, імунологія та алергологія, медична та біологічна інформатика і кібернетика, біомеханіка» де було 9 доповідей.
Із Донецького медичного університету ім. Максима Горького для участі у конкурсі були запрошені два доповідача. Студент 3 курсу медичного факультету №1 Курілов Володимир Леонідович, освітлював роботу від кафедри нормальна фізіологія на тему «Порушення функціонування дофамінергічної системи мозку, як причина потягу до алкоголю», яку виконував під науковим керівництвом доктора медичних наук, професора Панової Тетяни Іванівни. Володимир Леонідович за доповідь отримав Диплом І ступеня. Студентка 4 курсу медичного факультету №1 Натрус Юлія Сергіївна повідомляла на тему «Вивчення властивостей збудників урологічної інфекції для оптимізації емпіричної антибіотикотерапії» від кафедри клінічної лабораторної діагностики ННІПО. Науковий керівник – кандидат медичних наук, доцент Кустов Дмитро Юрійович. Натрус Юлія була нагороджена Дипломом ІІІ ступеня.
Після закінчення конкурсу та нагородження усі учасники були запрошені до культурно-розважальної програми, у вигляді екскурсії містом та дружньої вечері. Нам було дуже весело, щиро та привітно спілкуватися із своїми новими друзями та обговорювати різні студентські теми.
Ми вдячні за можливість приймати участь у конкурсах та відстоювати честь нашого Університету. Дуже хотіли б побажати нашим колегам, як можна більше досягнень та перемог у науковій галузі.
 
Студенти медичного факультету №1 Юлія Натрус та Володимир Курілов.